Waw Bestnyer!!musin rambutan


hallloooo!!!
musin rambutan di kampung aku sudah bermula. Semua pakat-pakat dok kutip buah montang saje(nie la bahasa orang kampung macam aku nie cakap)hahahahahaha.Macamana pula dengan kampung anda best tak???.Musin buah lar paling best bila duduk kat kampung nie.Macam-macam jenis buah boleh makan.Cerciter jer nak makan buah apa,semua ada,makan percuma jer,tak payah beli tapi ikut musin lar.Kalau duduk kat bandar mesti takde kan musin-musin buah nie.Kalau ada pun mesti dijual mahal-mahal.



nie buah rambutan sudah siap dipetik..kakak nak bawak balik teregganu tu yang bergotong royong memetik buah bersama-sama

nie family tengah duk tunggu buah rambutan yang seterusnya  untuk dibuang daunnya

nie dia tukang panjat pokoknya..my abang ipar dah macam spiderman aku tengok.hehehehe

hasilnya....

ini dia rambutan kampung ganda..tak merah-merah kan...tapi makan muda-muda lagi sedap sebab ada masam manis nya...baru mula musim... kakak nak balik kena ambil jugak lar,tidak kesian kat dia...kalau balik lagi sekali habis makan ditupai lah maknanya...

fuhhh..penat-penat memetik buah montang dekat rumah lama(orang bandar pnggil rambutan). Balik rumah makan-makan pulak...

tu dia...ini namanya laksa thailand atau kata lainnya laksa siam(err sama jer kan). Sedap hingga berair air mata(pedas sebenarnya tapi sedap). chef ke-3 family masak.


harap korang enjoy baca walaupun tak best kan2...mengaku jelah...musin rambutan dengan durian baru bermula kat kampung aku. Orang yang tak da kampung atau tak balik kampung memang rugi. Aku lebih suka hidup kat kampung.I LOVE MY KAMPUNG.ok habis disini,,papaiiii..........

2 comments:

  1. acu banyak rambutan.....abis ker nk mkn l plastik sampah tu....

  2. nur iman said... BALAS

    wah...nk cikit...kt uma akk x ad ag nie....huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...